ZIMA, ZIMA BELA

 

V torek, 23. januar so se preko interne TV javile direktorica Doma, delovna terapevtka socialna delavka.

Bojana Mazil Šolinc vse stanovalce in stanovalke, obiskovalce Dnevnega centra in zaposlene lepo pozdravi.

Vsem sporoči, da so se gradbena dela trenutno ustavila zaradi zimskih razmer, vendar se nadaljujejo takoj ko bo temperatura primerna za delo.

V našem parku stoji velik žerjav, ki mora doseči višino 8. nadstropja Prvega dela Doma. V zadnjem delu Jurčičeve ulice smo v dogovoru z Mestno občino Celje parkirišča spremenila namenu za dovoz na gradbišče. Narejena je tudi nova klančina za dostop do sprehajalne poti ob Savinji, zato je potrebna previdnost pri uporabi le te.

Direktorica sporoči tudi, če bi imeli stanovalci in stanovalke kakršnokoli vprašanje v zvezi z gradnjo, se lahko vedno obrnejo nanjo.

Socialna delavka Martina Tekavc  vse lepo pozdravi in pove kako pomembno je prostovoljstvo.

Prostovoljstvo je pomembna vrednota. Kaj je hvale vrednejšega, pomembnejšega od nesebične pomoči sočloveku?

Kaj nas lahko bolj izpolnjuje, kot prav zavest, da nekomu pomagamo, ne da bi pričakovali plačilo ali formalno hvaležnost? Prostovoljstvo prav gotovo ustvarja najlepše in najbolj plemenite odnose med ljudmi.

Prostovoljstvo je tudi priložnost, da tako mladi kot starejši s tem ko pomagajo drugim, razvijajo dobre medsebojne vezi in tkejo prijateljstva.

Prostovoljno delo nam daje tudi priložnost, da razvijamo nova znanja in veščine, sočutje, spoštovanje, in da pridobivamo dragocene življenjske izkušnje ter predvsem samospoštovanje.

Sporoči še, da se bodo v naš Dom vključile dijakinje Zdravstvene šole in Gimnazije Celje, ki si želijo ustvariti literarno in kreativno skupino. Povabi vse stanovalce, ki jih to zanima, da se oglasijo v socialno službo.

Delovna terapevtka Lucija Pangerl vse lepo pozdravi.

V začetku dobro namerno opozori na zimske razmere zunaj, saj so ceste in pločniki slabše očiščeni in posledično poledeneli. Če se stanovalci in stanovalke odpravljajo po opravkih v mestu, se naj primerno obujejo in previdno stopajo.

Povabi jih na nastop Glasbene šole Celje, ki bo jutri, 24.1.2024 ob 16. uri v večnamenskem prostoru in k obisku vseh dejavnosti v Domu. Zaradi trenutnega stanja povečanih respiratornih obolenj in prehladov, naprošamo vse, da uporabljajo zaščitne maske, saj je preventiva boljša od kurative.

Direktorica še sporoči, da bo vse pomembne zadeve v zvezi z gradnjo enkrat mesečno sporočala vsem stanovalcem in stanovalkam.

Za zaključek še povabi k ohranjanju lepih in mirnih odnosov, da ostajamo pozorni drug na drugega in nudimo veliko mero potrpežljivosti in strpnosti.

 

 PRIREDITVE / DOGODKI  V JANUARJU:

  • 24.1.2024 NASTOP GLASBENE ŠOLE CELJE
  • 26.1.2024 SVETA MAŠA

Deli to objavo