Zima, zima bela

V torek, 24.januarja so se preko interne TV javili, delovna terapevtka Lucija Pangerl, fizioterapevt Klemen Preložnik in socialna delavka Mateja Škrinjar.

Lucija Pangerl vse stanovalce, obiskovalce Dnevnega centra in zaposlene lepo pozdravi. Zima nam je pokazala svoj pravi šarm in lepo je pogledati v tako lepo snežno idilo.Trenutno v Domu ne beležimo okužb z Covid 19, se pa pojavljajo respiratorna obolenja, zaradi katerih je ravno tako potrebno se držati priporočil: umivanje in razkuževanje rok, nošenje obrazne maske in zračenje prostorov. Svetuje, da zračijo svoje sobe tudi sedaj, ko je zunaj hladno. Sporoči še, da bo kavarna danes zaprta zaradi bolezni in prosi za razumevanje. Skupna srečanja pa se bodo danes odvijala po nadstropjih Drugega dela Doma.

Mateja Škrinjar je z nami delila čudovito misel od E. Lucas. V svoji knjigi »Od strahu do notranjega miru« je zapisala recept oz. kažipot za srečno življenje. Poimenovala ga je »Koktajl proti strahu za hude čase« :

Sestavine, ki jih rabimo so: žlička prazaupanja oz. upanja, ščepec tišine in miru,  poštena porcija humorja, da kljub neugodju in trpljenju rečemo življenju DA in pripravljenost, da zmanjšamo svoje zahteve in pomnožimo vrednost in veselje. Na koncu pa, da vse skupaj začinimo s smislom trenutka, ki je edini ki šteje in nad katerim imamo moč.  Zaželi nam, da bi lahko vsak izmed nas v vsakem dnevu našel vsaj kakšno omenjeno točko tega recepta.

Klemen Preložnik omeni, da delo fizioterapije in delovne terapije poteka redno in je veliko potreb po novih obravnavah. Skupinska terapevtska vadba v večnamenskem prostoru poteka vsakodnevno, vabljeni. Stanovalcem se zahvali pri sodelovanju izpolnitve anket o zadovoljstvu s FT obravnavami – skupinska terapevtska vadba. Rezultati ankete so naslednji: 54 stanovalcev  zelo zadovoljnih; 2 neopredeljena; 3 si želijo drugo uro; 3 si želijo več pripomočkov; 1 si želi vsak dan; 1 telovadba z veliko žogo. Potrudili se bomo izpolniti želje v največji možni meri. Glede na snežne razmere in morebitne poledice, pa svetuje da ne hodijo izven Doma, ker lahko privede do poškodbe/padca.    

 

PRIREDITVE, DOGODKI:

24.1.2023  OB 9.30 TERAPIJA Z KUŽKOM

26.1.2023 OB 16. 00 NASTOP GLASBENE ŠOLE

Deli to objavo