ZADIŠALO JE PO ZIMI

V tem tednu je vreme začelo kazati svoj zimski obraz. Mrzla in meglena jutra, krajši dnevi in dolgi večeri. Jakna, šal in rokavice bodo v prihajajočih mesecih obvezen del naših vsakdanjih oblačil. Vsak letni čas ima svoj čar in veseli smo, da lahko uživamo v vseh štirih.

V torkovem javljanju preko interne televizije je direktorica Bojana Mazil Šolinc spomnila na prijetno druženje ob pečenem in kuhanem kostanju v domskem parku. Zahvalila se je stanovalcem, zaposlenim in dijakom Srednje zdravstvene in kozmetične šole za sodelovanje ter izrazila hvaležnost, da imamo tako čudovit Domski park, ki nam služi za skupna druženja ali individualne sprehode. Stanovalce je povabila na srečanja po nadstropjih v Prvem delu Doma.

Vodja Prvega dela Doma Darja Ratajc je stanovalce ponovno povabila k možnosti cepljenja proti gripi in covidu 19. Glede na povečano število prehladnih obolenj v zadnjem času je stanovalce spodbudila k skrbi pri umivanju in razkuževanju rok, nošenju zaščitne maske predvsem v dvigalu in pogostemu zračenju prostorov.

Socialna delavka Katja Krivec je ob nacionalnem mesecu skupnega branja izpostavila pozitivne učinke, ki jih branje prinaša. Branje spodbuja mišljenje, zmanjšuje stres, prinaša znanje in izboljšuje spomin. Ob tem je prebrala poslanico predsednice Republike Slovenije Nataše Pirc Musar, ki je hkrati častna pokroviteljica nacionalnega meseca branja, ki poteka pod okriljem Bralne značke Slovenije. Stanovalce je povabila k udeležbi na skupinskem branju, ki poteka ob sredah v večnamenskem prostoru, in jim predstavila možnost individualnega branja s prostovoljci.

Sredino dopoldne sta nam na 6. nadstropju Drugega dela Doma polepšala Maja in Jan, sestrična in bratranec, ki sta nam zapela in zaigrala znane popevke s svojim aranžmajem. Naše duše pa sta »pobožala« tudi s svojimi avtorskimi skladbami. Za prijeten nastop se jima najlepše zahvaljujemo.

Deli to objavo