VIRUSI NA POHODU

V torek, 2. aprila so stanovalke in stanovalce Doma ob Savinji Celje ter obiskovalce Dnevnega centra pozdravile direktorica Bojana Mazil Šolinc skupaj z vodjo računovodstva Sabino in socialno delavko Katjo.

Direktorica je vse skupaj obvestila, da smo čez praznike žal imeli povečano število stanovalcev, ki so se okužili z rota ali noravirusom. Pozvala je k upoštevanju ukrepov, ki so zlasti higiena rok in razkuževanje površin. Ves čas smo na vezi z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje, ki nas je tudi usmerjal s strokovnimi nasveti, kako ravnati za zajezitev virusa. Stanovalce je prosila, da se zadržujejo v sobah še 2 dni po simptomih, saj bomo le na tak način čim hitreje premagali viruse.

Sabina Rakuša je stanovalce obvestila, da so se z mesecem marcem cene oskrbe povišale. Gre za redno letno uskladitev, ki je vsako leto meseca marca. Cene oskrbe so se povišale za 2,6 %: cena oskrbe I v dvoposteljni sobi se bo povišala iz 23,30 € na 23,90 €, to je za 0,60 € na dan. Navedeno pomeni dvig pri oskrbi I med 20-23 € mesečno, pri oskrbi IV pa med 31-35 €. Pokojnine so se z januarjem uskladile za 8,2 %, s februarjem so se dodatno uskladile za 0,6 %. Z marcem se je povišal tudi dodatek za pomoč in postrežbo za 4,2 %. V tem tednu bodo stanovalci prejeli položnice za mesec marec z novimi cenami.

Stanovalce, ki bi imeli težave s plačevanjem, je povabila, da se oglasijo v socialni službi ali v računovodstvu, kjer jim bomo pomagali z nasvetom. Računovodska služba deluje po ustaljenem načinu.  Vsak dan med 08.00 in 11.00, ob torkih pa še dodatno med 14.00 in 17.00. Zaposlene so dosegljive telefonskih številkah: na 510 Rebeka in na 515 Sabina. Z veseljem bodo podale kakršnakoli pojasnila.

Socialna delavka Katja je stanovalce seznanila, da smo zaradi povečanega števila obolelih stanovalcev v tem tednu odpovedali vse skupinske aktivnosti na nivoju Doma. Pomične stanovalce je spodbudila, da gredo ven na svež zrak, izogibajo pa se naj skupnih prostorov. Vse stanovalce, ki radi in lahko berejo, je povabila k branju knjig iz domske knjižnice, katere jim na željo prinesemo v sobe.

Direktorica je zaključila z mislijo, da verjame, da bomo skupaj premagali viruse in pomlad nadaljevali zdravi, v miru in polni energije.

Deli to objavo