VELIKO BO LEPIH DNI

V poročanju preko interne TV so se v torek 21.3.2023 javili namestnica direktorice za področje ZNO Dijana Glavaš, iz računovodstva Sabina Rakuša ter fizioterapevt Klemen Preložnik.

 

Dijana Glavaš je stanovalce in stanovalke ter zaposlene lepo pozdravila. Pove, da trenutno v Domu štejemo porast Covid okužb v 6.nadstropju Drugega dela Doma, v Prvem delu Doma število okužb pada. Opozori, kako je še vedno pomembno nošenje obrazne maske, umivanje in razkuževanje rok, higiena kašlja in zračenje prostorov. Vsak najmanjši zdravstveni odklon je potrebno sporočiti zdravstveno-negovalnemu kadru. Omeni tudi, da nas danes obišče Varuh človekovih pravic gospod Peter Svetina.

 

Sabina Rakuša vse lepo pozdravi in predstavi zvišanje cen oskrbe. Obvešča, da se zaradi dviga stroškov s 01.03.2023 dvignejo cene oskrbe za 4,1 % . Gre za redno uskladitev cen, ki se izvede vsako leto. Oskrba I se bo povišala iz 20,82 €  na 21,68 €, to znaša 0,86 € na dan.  Povprečno bo ta dvig pomenil povprečno 24 € višje položnice.  Pokojnine so se z januarjem uskladile za 5,2 %. Z mesecem marcem se uskladi tudi višina dodatka za pomoč in postrežbo – za 10,3 %. Pri tem želi poudariti, da država – vlada RS še vedno z določenimi ukrepi znižuje cene oskrbe in bi bile te še višje. Vse, ki bi želeli dobiti kakšno bolj podrobno informacijo ali izračun, vabi, da se oglasite v blagajno k Rebeki.

Blagajna deluje po delovnem času: vsak dan med 08.00 in 11.0 uro, ob torkih še dodatno od 14.00-17.00 ure. Še vedno so v veljavi vsi varnostni ukrepi pri obisku blagajne: nošenje obraznih mask in varno razdaljo in si po vsakem rokovanju z gotovino razkužite roke. Še vedno lahko pri Rebeki naročite dvige gotovine. Praviloma je naročanje gotovine enkrat mesečno, v začetku meseca. Za vse podrobnosti pokličite na interno številko 510 Rebeka, sama sem dosegljiva na  515.

 

Klemen Preložnik omeni, da delo fizioterapije in delovne terapije poteka nemoteno individualno v prostorih terapije in je zelo vesel, da se stanovalci redno udeležujejo skupinske-terapevtske vadbe ter da se zavedajo pomena telesne aktivnosti za ohranjanje/izboljšanje stanja sklepne gibljivosti, mišic in kardio-respiratornega sistema. Opozori naj spremljajo napovednik telovadbe/aktivnosti na vratih jedilnice. Pove, da sta s kolegico fizioterapevtko Fani posodobila evidenčni seznam ortopedskih pripomočkov po nadstropjih obeh delov Doma (inv.vozičkov, rolatorjev..). Stanovalcem omeni, če sami opazijo potrebo po pripomočku se lahko oglasijo v prostore fizioterapije in se bo zadevo ocenilo in ustrezno predlagalo. 

Ostanimo močni in zdravi. Vse dobro in srečno.

Deli to objavo