TOREK JE ČAS ZA INFORMACIJE V DOMU OB SAVINJI CELJE

Direktorica je pozdravila stanovalce in stanovalke ter zaposlene ter povedala, da danes sodelujeta pri objavi na naši interni televiziji delovna terapevtka Lucija Pangerl in vodja Zdravstveno negovalne enote Dijana Glavaš.

 

Delovna terapevtka je opisala potek sladolednega vrta, ki smo ga izpeljali, 24.06.2020. Upoštevali smo vse varnostne ukrepe, stanovalci in stanovalke ter zaposleni so bili zelo zadovoljni. Želimo si, da bi tako tudi ostalo, zato bomo mesečno sladoledni vrt izpeljali na enak način, upamo le, da nam bo služilo vreme. Stanovalce je povabila k dodajanju idej in predlogov, kako bi še izboljšali aktivnosti, oziroma, da povedo svoje želje. Vabimo jih tudi v domski park, ki je zdaj v času cvetenja in je čudovit na pogled.

 

Direktorica je ponovno poudarila, kako smo lahko veseli, da smo v Domu še vedno vsi zdravi, tako stanovalci, kot zaposleni. Povedala je, da dnevno spremljamo epidemiološko sliko in se zavedamo, da virus še vedno kroži in je pomembno, da še vedno ravnamo odgovorno. Stanovalci še naprej obedujejo v svojih sobah, prav tako ostaja zaprta domska kavarna. Delujejo pa avtomati za kavo in druge napitke.

 

V Domu imamo za primer okužbe Covid 19 pripravljene 4 sobe v tako imenovani  sivi coni. Po navodilih Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Ministrstva za zdravje imamo urejeno rdečo cono, ki pa jo bomo nazaj preuredili v Dnevni center. Če se epidemiološka slika bistveno ne poslabša, bomo Dnevni center odprli z ponedeljkom, 6.07.2020.  Obiskovalci Dnevnega centra bodo v Dom prihajali skozi vrata domskega parka in se ne bodo družili z ostalimi v Domu.

 

Vodja Dijana Glavaš je ponovno predstavila vse preventivne ukrepe, ki se jih moramo dosledno držati in sicer: pravilno umivanje in razkuževanje rok, higiena kašlja, nošenje obrazne maske, zračenje prostorov in upoštevanje razdalje med osebami.

 

Vse sodelujoče pa so zaželele lepo poletne dni, kljub spremenjenim okoliščinam, pomembna je vsaka lepa beseda in nasmeh.

 

Direktorica je današnjo objavo zaključila z : » Skrbimo drug za drugega in ostanimo zdravi!«

 

 

da

Deli to objavo