Strpnost, povezovanje in odgovornost

Strpnost, povezovanje in odgovornost so vrednote, ki so bile ob letošnjem prazniku dnevu reformacije in dnevu vseh svetih, ko se spominjamo vseh tistih, ki jih ni več med nami,  še posebej poudarjene.  V našem Domu se zavedamo pomena prve tiskane knjige Primoža Trubarja v slovenskem jeziku in začetku slovenščine, zato smo temu vsako leto posvetili prireditev. Tokrat bomo zaradi epidemioloških razmer kratki kulturni program posneli in ga predvajali na interni televiziji.

Hvala, ker upoštevate preventivne ukrepe, saj nam to omogoča, da se dobro izogibamo okužbam Covid – 19 in da bomo lahko rdečo cono, kjer je nameščena 1 stanovalka, v soboto zaprli.

Naš prispevek k zdravju je ta, da smo odgovorni in da upoštevamo preventivne ukrepe. Tudi cepljenje je eden o teh ukrepov, ki nas morda obvaruje pred boleznijo, ali pa nam omili potek le te.  

Dom ostaja za  stanovalce in obiskovalce odprt pod pogojem izpolnjevanja PCT, omejen na 2 zdravi polnoletni osebi. Za tiste, ki obiskov ne morejo imeti, želijo pa kontakt, smo še vedno na voljo za opravljanje video klica.

Naš program na interni televiziji ves čas nadgrajujemo, tako da lahko poleg torkovega informiranja, vsako jutro spremljate gibalne aktivnosti, dopoldne razne posnetke prireditev in aktualnih dogodkov, v popoldanskem času pa slovenske filme. Tudi to je ena izmed možnosti, da preživite lep dan.

Sreda pa je dan, ko se ponovno srečamo po nadstropjih v Prvem delu Doma na pogovornih skupinah z direktorico.

Deli to objavo