SONCE IN ŽIVLJENJE V DOMU

Na sončno dopoldne, v torek, 18.05.2021, so se preko interne TV Doma ob Savinji javile direktorica, Bojana Mazil Šolinc, namestnica direktorice za področje zdravstvene nege in oskrbe  Dijana Glavaš ter delovna terapevtka Lucija Pangerl.

 

Direktorica Doma je vse stanovalce in zaposlene pozdravila in se jim opravičila, saj v torek,11.05.2021 ni bilo javljanja preko interne TV, saj sta imela vzdrževalca  drugo pomembno nalogo.

Sporočila jim je  veselo novico, da v Domu nimamo nobene okužbe z COVID19, ker smo dosledni pri upoštevanju vseh pravil in navodil, da je za takšno stanje pomemben vsak posameznik, tako stanovalci, svojci kot zaposleni. V Domu še vedno testiramo vsak najmanjši zdravstveni odklon.

Vesela je, da smo lahko včeraj kljub vsemu, izvedli lep in pomemben dogodek, saj je stanovalec, gospod Ivan Cencen praznoval 100 rojstni dan. Skupaj smo mu zapeli, se z njim podružili.

 

Dijana Glavaš je stanovalce in zaposlene pozdravila ter  se jim zahvalila za dosledno upoštevanje pravil. Spodbudila jih je, da še vedno nosijo obrazne maske, si umivajo in razkužujejo roke, se držijo razdalje 2m, da bomo tako dobro stanje lahko obdržali.

Povabila jih je k cepljenju, sporočila je tudi, da se bodo sedaj lahko cepili tudi stanovalci, ki so COVID19 preboleli pred 30.12.2020. Imajo pripravljen seznam in bodo stanovalce ali njihove svojce poklicali, da se odločijo za cepljenje.

 

 

Delovna terapevtka je stanovalke  in stanovalce obvestila, da se počasi začenja izboljševati vreme in se bodo začeli odvijati dogodki. Na Dan mladosti, 25.05.2021 se bo v domskem parku odvijal sladoledni vrt, svoj prispevek k temu dogodku bodo dodali živa glasba in športne igre.

Fizioterapevtka Zdenka in delovna terapevtka Lucija bosta gibalne aktivnosti s 1.6.2021 začeli izvajati v domskem parku, v primeru slabega vremena se bodo dogovorili kako in kaj.

Vse stanovalce in stanovalke spodbudi, da spremljajo oglasne deske, saj so na njih obvestila za vse dogodke in aktivnosti.

Lucija Pangerl jih je povabila tudi k menjavi knjig in  k druženju z rdečimi noski. Povabi jih tudi, da se ob lepem vremenu sprehodijo ob Savinji in koristijo domski park.

Deli to objavo