Sončni sadni september v Domu ob Savinji

September je čas, ko v Domu ob Savinji Celje sončni park resnično pričara lepoto jeseni, s popestritvijo tokrat sadne pogostitve in gostov rdečih noskov, pa so se pričarali nasmehi na obrazu stanovalcem in zaposlenim. Direktorica Bojana Mazil Šolinc je stanovalce in zaposlene nagovorila  in jih povabila na prihajajoče dogodke že preko interne televizije v torkovem snemanju, nato pa še z obiski po nadstropjih Drugega dela Doma, kjer se ji pridružijo strokovne delavke. 

Klemen Preložnik nas je preko interne televizije seznanil s  svetovnim dnevom fizioterapije, ki ga  obeležujemo 8.9.2023 in nam sporočil, da se nam je pridružila pripravnica fizioterapije Urška Potisk. Z nami bo do konca februarja, med tem časom pa bo krožila tudi v ostalih učnih bazah.  Skupinska – terapevtska vadba ob lepem vremenu še vedno poteka v domskem parku, ob slabem vremenu pa v večnamenskem prostoru. Stanovalcem je  prikazal vajo, za katero svetuje, da se jo izvaja 2-3 krat/dan in sicer vaja za poravnavo hrbtenice, ki se lahko izvaja leže, sede in stoje s katero zagotavljamo tudi lažje dihanje. Ta vaja mora postati domača praksa.

Socialna delavka Martina Tekavc je stanovalce povabila na tematske skupine, ki jih bomo po krajšem poletnem premoru ponovno pričeli izvajati zaposleni in prostovoljci. Vsakodnevno druženje na jutranji skupini DOBRO JUTRO ob branju časopisa bomo pričeli v drugi polovici septembra.  7. septembra je ponovno pričela skupina Radi pišemo z roko, 12. septembra skupina Čajanka, 14. septembra se vzpostavi nova pogovorna skupina s socialno delavko Katjo Krivec.

obveščamo vas, da bo od petka, 8.9.2023 do nedelje, 10.9.2023 RECEPCIJA odprta od 6.h do 19.h

 

Deli to objavo