SOLIDARNOST NAS POVEZUJE

V torek, 8. avgusta so stanovalke in stanovalce, obiskovalce Dnevnega centra in vse zaposlene pozdravile vodja Drugega dela doma Darja Ratajc, vodja kuhinje Hermina Lubej in fizioterapevtka Fani Žnuderl.

V luči poplav in izrednih razmer, ki veljajo v Sloveniji, je Darja Ratajc povedala, da smo neizmerno hvaležni, da je bilo vsem nam in Domu tokrat prizaneseno, saj smo ostali na suhem in varni. Zahvalila se je stanovalcem, ki so upoštevali navodila pristojnih služb, ter še posebej sodelavcem za njihovo požrtvovalnost in pripravljenost pomagati za naše skupno dobro. Stanovalce je opozorila na še vedno veljavni ukrep prekuhavanja vode in stanovalce Prvega dela Doma povabila na srečanja po nadstropjih, ki so potekalo isti dan.

Vodja kuhinje Hermina Lubej se je prav tako zahvalila vsem skupaj za potrpežljivo in dobro sodelovanje v času izrednih razmer.  Povedala je, da lahko poleg napitkov in ustekleničene vode, ki jih stanovalci dobijo ob obrokih, dodatno vodo dobijo kadarkoli v jedilnici ali na nadstropjih.

Fizioterapevtka Fani Žnuderl je spregovorila o varni obutvi v starosti. Najprej je na kratko predstavila zgodovino razvoja obutve s poudarkom na materialih, ki so jih uporabljali. Prva tovarniška obutev se je v Sloveniji začela leta 1937. Po predstavitvi vrste obutve danes je izpostavila še obutev, ki je posebej primerna za starejše ljudi. Obuvalo mora biti dovolj široko, zračno in dolgo. Podpirati mora stopalni lok ter objeti peto. Najbolj primerna obuvala lahko starejši kupijo v trgovinah z ortopedskimi pripomočki. Vsi tisti, ki imajo še dodatne specifične težave s stopali, lahko pri specialistih pridobijo naročilnico za ortopedska obuvala.

Za zaključek je sledilo še vabilo na današnje srečanje, ko nas je prostovoljno obiskal humorist Franci Kek. Po vseh tragedijah, katerim smo priča v zadnjih dneh, je razvedrilo še kako dobrodošlo.

Pogumen, trden in varen korak v nov dan. Ostanimo Dom povezanih ljudi.

 

Deli to objavo