SLOVO OD POLETJA S SLADOLEDNIM VRTOM

 

Tokratno torkovo interno televizijsko poročanje za stanovalke in stanovalce Doma ob Savinji Celje in obiskovalce Dnevnega centra, je direktorica Bojana Mazil Šolinc pozdravila skupaj z vodjo Drugega dela Doma Verico Kranjc in socialno delavko Katjo Krivec.

Direktorica se je še enkrat spomnila minulih poplav in izpostavila pomen solidarnosti in nudenja pomoči vsem prizadetim. Posebej se je zahvalila stanovalcem za potrpežljivost in razumevanje ter zaposlenim za skrb in pripravljenost delati tudi izven njihovega delavnika. Narava nam žal kaže ostre zobe, zato je še toliko bolj pomembno, da stojimo drug drugemu ob strani in ostanemo povezani tudi v težkih trenutkih.

Verica Kranjc je stanovalce nagovorila, kako ravnati v primeru okužb in vročih dnevih, ki prihajajo ta teden. Izpostavila je pomen hidracije, prezračevanja sob ter zadrževanja v senci.

Katja Krivec je stanovalce povabila na druženje v predverju Doma, kjer nas dnevno zabava stanovalec gospod Stanko Novak. Gospod Novak z igranjem harmonike in prepevanjem širi dobro voljo in pozitivne misli med vse nas. Dobra volja krepi telo in duha. Zaključila je z mislijo »Kdor poje zlo ne misli«. 

V sredo, 23. avgusta pa je potekal že tretji Sladoledni vrt, na katerem smo se družili stanovalci in zaposleni. Prijetno smo poklepetali, se ohladili s sladoledom in se počasi poslovili od poletja.  

Deli to objavo