Obisk ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

S strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti so v petek, 25.02.2019 Dom ob Savinji Celje, obiskali: ministrica mag. Ksenija Klampfer, državna sekretarka ga. Breda Božnik in ga. Špela Horvat, ter ga. Janja Sluga z svojimi člani – Gregor Gregorin, Matevž Jug, Matevž Vuga.

 

 

Direktorica Doma, Bojana Mazil Šolinc je goste, skupaj s strokovnimi službami in vodji enot Doma, sprejela in pozdravila, nato pa je potekal delovni sestanek, kjer je predstavila programe in storitve, ki jih izvajamo.

Poleg osnovne dejavnosti institucionalne oskrbe starejših v Domu ob Savinji Celje in Centra za pomoč na domu, se je v domsko ponudbo storitev dobro integriral Dnevni center. Celotna ekipa si je ogledala tudi oskrbovana stanovanja in sistem delovanja klica na daljavo. S Centrom za krepitev spomina stopamo v stik z ljudmi z demenco in njihovimi svojci izven našega Doma, saj se zavedamo, da je delo z njimi zahteva visoko stopnjo empatije in sprejetosti, hkrati pa preko Demenci prijazne točke ozaveščamo o pomembnosti poznavanja demence v širšem okolju.

Dom ob Savinji Celje je Dom povezanih ljudi, saj svojo naravnanost kažemo tudi z izvajanjem programov med zaposlenimi, da stanovalcem omogočamo čim boljšo kvaliteto bivanja. Kulturo bivanja smo nadgradili s » Kulturo usklajenih odnosov«, kvaliteto procesov dela pa z uvedbo sistema E-qalin, ki temelji na kakovosti storitev in usmerja našo pozornost na dejavnike, ki so pomembni za dobro in uspešno delo.

 

 

"Vesela sem, da sem obiskala Dom ob Savinji in se srečala z njihovimi stanovalci in direktorico Bojano Mazil Šolinc. Vodstvo doma se lahko pohvali z odličnim odnosom do stanovalcev - uporabnikov, z odlično oskrbo in z občutkom do soljudi. To so mi v pogovoru potrdili tudi stanovalci sami, ki so izrazili zadovoljstvo tako z vodstvom kot tudi z življenjem v domu nasploh.  Dom ob Savinji je zame primer dobre prakse."

mag. Ksenija Klampfer, ministrica

"Naš Dom ob Savinji je kraj, kamor se vedno znova rada vračam. Zame je zelo pomembno imeti pristen in neposreden stik tako z vodstvom doma, kot z njegovimi zaposlenimi in tudi s stanovalci. Že ob prvem obisku sem začutila pozitivno energijo stanovalcev in svojcev ter dobro voljo zaposlenih. Dobri medsebojni odnosi, iskrena skrb in delovni zagon dajejo rezultate, ki so lahko in morajo biti zgled vsem tovrstnim institucijam po Sloveniji. In za to izrekam vsem največje pohvale."

Janja Sluga, poslanka

 

 

 

"Dom ob Savinji je sinonim za prijazno, gostoljubno, strokovno in sodobno obliko bivanja in varstva starejših oseb. Vesela sem, da sem ga imela priložnost podrobneje spoznati ter poklepetati z zaposlenimi in stanovalci. Za zidovi mogočne stavbe na savinjskem nabrežju je čutiti domačnost, toplino in skrbnost vseh, ki jim ti zidovi nudijo bodisi službeno ali namestitveno zavetje. Vesela sem, da imamo v naši neposredni bližini tako urejene strukture skrbi za starejše osebe, kar me navdaja s pomirjenostjo, hvaležnostjo in velikim zagonom za nadaljnje razvijanje storitev v naši skupnosti.

Lepo je bilo z vami in upam, da se kmalu spet srečamo. Vse dobro."

Breda Božnik, državna sekretarka

 

 

da

Deli to objavo