NASMEH JE LAHKO DARILO

V torek, 4. julija so se preko interne TV javile direktorica Doma, delovna terapevtka in vodja Drugega dela Doma.

 

Direktorica Bojana Mazil Šolinc vse stanovalce in stanovalke, obiskovalce Dnevnega centra in zaposlene pozdravi.

Sporoči, da smo imeli v prejšnjem tednu čudovit dogodek v našem parku, praznik sivke. Družili smo se ob obiranju sivke in spletanju šopkov. Sodelavke iz Dnevnega centra so nam spekle tudi odlične palačinke, kar je še dodatno polepšalo dan. Veliko smo se smejali, klepetali in uživali ob čudovitih vonjavah.

V letošnjem letu smo dogradili Drugi del Doma in pridobili 6.nadstropje, nadstropje začasnih namestitev. Že v času gradnje smo se dogovorili, da bomo ob zaključku vseh del stanovalce in stanovalke peljali na ogled tega nadstropja. Vmes se je veliko dogajalo, vreme nam ni služilo. Zato smo se odločili, da bomo jutri, v sredo, 5.7.2023 stanovalke in stanovalce Drugega dela Doma peljali na ogled in pogostitev. Če bi se vreme spremenilo, bomo današnje sestanke prestavili na jutrišnji dan, ogled pa prestavili.

 

 

Vodja Drugega dela Doma Verica Kranjc vse stanovalke in stanovalce ter zaposlene pozdravi v imenu zdravstveno negovalne službe Drugega dela Doma.

Podeli veliko koristnih nasvetov in napotkov za ravnanje v vročih dneh.

Vročina najbolj prizadene starejšo populacijo in bolnike s kroničnimi obolenji. Daljše obdobje vročine lahko povzroči številne nasvete težave in pregretje telesa. Pojavijo se kožni izpuščaji, vročinski krči, izčrpanost in omedlevica ter tudi vročinska kap.

Težave preprečimo tako, da se umaknemo v senco, v naravo ali v hladnejše prostore, omejimo fizično aktivnost, uživamo lahko hrano in pijemo dovolj tekočine, se oblečemo v tanka svetla oblačila. Pred soncem se zaščitimo z sončnimi očali, pokrivalom za glavo in se namažemo z zaščitno kremo.

Vodja jim zaželi prijeten teden, ta teden ne bo prevroč, se pa nasvetov lahko držimo v naslednjem tednu, kjer bodo temperature višje.

 

Delovna terapevtka Lucija Pangerl vse lepo pozdravi in jih vljudno povabi na aktivnosti in dogodke, ki potekajo v Domu. Vsa vabila in plakati so vedno izobešeni na oglasnih deskah.

Danes jih ob 16. uri v jedilnici povabi na koncert zimzelenih melodij, kjer se nam bo predstavil pevec pod umetniškim imenom Kastelo.

Zaključi pa z mislijo: »Nasmeh je pogosto najbistvenejši. Z nasmehom smo poplačani. Z nasmehom smo nagrajeni. Nasmeh nas poživi«

 

PLANIRANE PRIREDITVE V JULIJU:

  • 06.07.2023 OB 10. URI OBISK RDEČIH NOSSKOV ( Drugi del Doma )
  • 14.07.2023 OB 13.30 URI TOMBOLA  ( večnamenski prostor )
  • 19.07.2023  OB 9.30 URI  SLADOLEDNI VRT ( domski park )

Deli to objavo