KOSTANJEV PIKNIK

V sredo, 11. oktobra smo v Domu ob Savinji Celje pozdravili jesen s kostanjevim piknikom. Vonj po pečenem kostanju, mošt, glasba in druženje so nam privabili nasmehe na obraz in pogreli srce. Sonce pa je poskrbelo, da smo si nabrali vitamin D za dolge zimske dni. Najlepše se zahvaljujemo dijakom Srednje zdravstvene in kozmetične šole za odlično glasbeno spremljavo in pozitivno vzdušje. Sončni park je ponovno zaživel v vsej svoji lepoti in živahnosti.

En dan pred tem, v torek, pa so na interni televiziji stanovalke in stanovalce ter obiskovalce Dnevnega centra pozdravile direktorica, socialna delavka Katja in fizioterapevtka Fani.

Bojana Mazil Šolinc je izpostavila pomen medgeneracijskega sodelovanja ter se zahvalila vsem nastopajočim na proslavi ob Mednarodnem dnevu starejših.

Katja krivec je stanovalke in stanovalce pozvala k udeležbi na bralno pogovorni skupini Dobro jutro, ki poteka od torka do četrtka ob 9. uri v večnamenskem prostoru ter k ustanavljanju nove prijateljsko pogovorne skupine, ki bo potekala vsak drugi četrtek ob 9.45 uri. Glavni namen pogovornih skupin je druženje, premagovanje osamljenosti in širjenje socialne mreže. Vse to pa krepi človekovo psihofizično počutje.

Fizioterapevtka Fani Žnuderl je povedala, da bo v nedeljo 15. oktobra, Mednarodni dan bele palice, katerega je razglasila Mednarodna zveza slepih leta 1970. Bela palica je pripomoček, ki simbolizira osebno neodvisnost slepe ali slabovidne osebe in je hkrati opozorilo drugim, da njen uporabnik ne vidi in ima zato posebne potrebe in pravice. Pri tem je opozorila stanovalke in stanovalce na pravilno hojo po hodnikih. Vedno hodimo po desni strani, da ne pride do nepotrebnih nesreč.

Po toplih barvah, razigrani naravi,
po šelestenju listja
in po vonju vetra začutim svoj najlepši letni čas.
(neznani avtor)

 

 

 

 

 

Deli to objavo