EPIDEMIJA ŠE VEDNO PRESENEČA

V torkovem poročanju so stanovalke, stanovalce, uporabnike Dnevnega centra ter zaposlene pozdravile direktorica Bojana Mazil Šolinc, Dijana Glavaš in Lucija Pangerl.

Direktorica je sporočila, da smo z včerajšnjim ponedeljkom ponovno vzpostavili rdečo cono, za kar vse naproša, da dosledno upoštevajo preventivne ukrepe in ostanemo strpni, da bomo skupaj premagali to obdobje epidemije.

Dom ostaja za stanovalce in obiskovalce odprt, priporočljivo pa je, da se obiskovalci predhodno naročijo, ob prihodu v Dom pa jim ponudimo zaščitno varovalno opremo za nadstropja, kjer je siva cona.  Obiski so omejeni na eno zdravo odraslo osebo na stanovalca, ki izpolnjuje pogoj PCT.

Dijana Glavaš sporoči, da se z doslednim upoštevanjem ukrepov še vedno vrti naš vsak dan, da se pazimo na vsakem koraku. Z današnjim dnem je začela svoje delo izvajati tudi frizerka, stanovalci se lahko za termin dogovorijo. Prav tako pa bomo v tem mesecu začeli s storitvijo pedikure. Stanovalci, ki si želijo tovrstne storitve, se lahko naročijo v socialni službi na telefonski številki 506.

Lucija Pangerl stanovalce in stanovalke seznani, da so fizioterapevti in delovni terapevti začeli z izvajanjem individualnih obravnav, in jih nagovarja naj svoje težave in probleme sporočijo, da bomo lahko pričeli z čimprejšnjo rehabilitacijo. Če bi si želeli menjavo knjig, naj to sporočijo na recepcijo Doma. Povabi jih, naj ne glede na vreme, opravijo sprehode v domski park ali za Savinjo.

Vse tri so na koncu zaželele, da skupaj zdržimo ta čas, da se slišimo in se pozitivno nagovarjamo k lepšim časom.

Zaradi slabih epidemioloških razmer v naši regiji vas ponovno prosimo za dosledno upoštevanje vseh ukrepov za prepričevanja tveganja prenosa virusa.

 

Deli to objavo