DEŽEVNI NOVEMBER

V torek, 7. novembra so stanovalke, stanovalce in obiskovalce Dnevnega centra pozdravile direktorica ter namestnici vodij zdravstvenih enot Prvega in Drugega dela Doma.

Direktorica Bojana Mazil Šolinc je povedala, da smo v preteklem tednu cepili proti gripi in  covidu vse stanovalce, ki so se tako odločili. Stanovalce je pozvala, da se še vedno lahko odločijo za cepljenje. Poudarila je še upoštevanje higienskih ukrepov, kot so umivanje in razkuževanje rok ter v primeru prehladov nošenje zaščitnih mask.

Namestnica vodje zdravstveno negovalne enote Drugega dela Doma Nika Mulej je povedala, da je mesec november mesec moških oziroma mesec ozaveščanja o boleznih, ki prizadenejo predvsem moške. To so rak prostate, rak na modih ter splošno duševno zdravje moških. Poudarila je pomembnost preventivnih pregledov ter samopregledovanje.

Stanovalkam in stanovalcem ter obiskovalcem Dnevnega centra se je predstavila nova sodelavka, magistrica zdravstvene nege in diplomirana medicinska sestra Anja Trbežnik. Anja je trenutno namestnica vodje zdravstveno negovalne enote Prvega dela Doma. Povedala je, da je bila vrsto let zaposlena v Splošni bolnišnici Celje, kjer je pridobila ogromno znanj in izkušenj o terapevtskih in diagnostičnih posegih. Delo v Domu je veseli in z veseljem si bo vzela čas za pogovor tako s stanovalci kot s svojci.

Na koncu je direktorica povabila stanovalce Prvega dela
Doma na druženje po nadstropjih.

Deli to objavo