BLIŽAJO SE PRAZNIKI IN MESEC DECEMBER

Direktorica vse lepo pozdravi in preda besedo stanovalcu, gospodu Novak Stanku.

 

Gospod Novak vse lepo pozdravi in pove, da sta z ženo se v začetku letu vselila v Dom, kjer se imata zelo lepo in se dobro počutita. V znak hvaležnosti bosta vse stanovalce in zaposlene pogostila s kosom domače potice in kozarcem vina.

Direktorica pove, da smo v Domu ob Savinji v ponedeljek, 27.11.2023 imeli poseben obisk. Obiskal nas je dr. Milan Brglez, poslanec v evropskem parlamentu. Obiskal je Dnevni center in 6.nadstropje, kjer ponujamo storitev začasnih sprejemov. Direktorica mu je predstavila nekaj predlogov, za katere je obljubil, da jih bo prenesel naprej.

Sporoči še, da bo v sredo, 29.11.2023 ob 10. uri potekala tiskovna konferenca v večnamenskem prostoru, ki jo pripravlja Gledališče Celje. Predstavili bodo grenko komedijo z naslovom Paradiž, ki je umeščena v manjšem slovenskem kraju in prikazuje življenje skupnosti stanovalcev.

 

Vodja računovodske službe sporoči, da računovodska služba deluje po ustaljenem urniku- vsak dan med 08.00 in 11.00 uro, ob torkih pa še dodatno med 14.00 in 17.00 uro.

Stanovalce je obvestila, da se cena oskrbe z mesecem novembrom poviša za 1,5 %. Cena oskrbe I se poviša iz 22,95 € na 23,30 €. Računi za mesec november, ki jih bodo stanovalci prejeli v naslednjem tednu, bodo višji med 11 € in 16 €.

Stanovalce je še obvestila, da se v primeru težav s plačevanjem ali kakršnihkoli drugih vprašanj oglasijo v računovodski službi ali pri socialnih delavkah.

Stanovalce je tudi obvestila, da se bodo v mesecu novembru in decembru pokojnine višje za 1,8 % - izplačila pokojnin 30.11 in 28.12.

Prav tako bo 20. decembra izplačan zimski letni dodatek v višini 40 % letnega dodatka. Zimski dodatek bo znašal med 182 € in 58 €.

 

Delovna terapevtka vse stanovalce povabi na delavnico izdelovanja adventnih venčkov, ki jo bo izvedla s pomočjo dijakov šole za hortikulturo in vizualno umetnost.

 

Direktorica se zahvali za prijazno gesto zakoncev Novak in sporoči, da se bo v našem Domu zgodilo veliko lepih dogodkov, ki bodo popestrili praznične dni.

 

Deli to objavo