ČAROBNI DECEMBER

Tokratno torkovo interno televizijsko poročanje za stanovalke in stanovalce Doma ob Savinji Celje in obiskovalce Dnevnega centra je direktorica Bojana Mazil Šolinc pozdravila skupaj z vodjo Drugega dela Doma Niko in socialno delavko Katjo.

Uvodne besede direktorice so bile namenjene prazničnemu decembru in čarobnim okrasitvam, ki nas spremljajo na vsakem koraku. Luč simbolično prinaša upanje. Upanje, da bo leto, ki je pred nami, takšno, kot si ga vse želimo. Da živimo v miru in da se počutimo varne. Tudi letos lahko uživamo ob pogledu na sprehajalno pot ob Savinji, ki je okrašena kar z sedeminsedemdesetimi lampioni. Izdelali so jih osnovnošolci, dijaki in študentje celjskih šol in fakultet. Ob pogledu nanje si lahko kaj lepega zaželimo.

Vodja Drugega dela Doma Nika je opozorila na porast nalezljivih bolezni v zimskem času. Zelo pomembni pri preprečevanju širjenja so ukrepi, ki jih lahko upošteva vsak posameznik. Higiena in razkuževanje rok, čiščenje in razkuževanje prostorov, izogibanje obolelim, upoštevanje higiene kašlja, cepljenje in okrepljen imunski sistem.

Socialna delavka Katja je povedala, da je bil 10. december dan človekovih pravic, ko obeležujemo obletnico sprejetja Splošne deklaracije človekovih pravic leta 1948. Ta dan je priložnost, da se spomnimo, da so človekove pravice univerzalne, nedeljive, neodtujljive, soodvisne in medsebojno povezane. Njihovo spodbujanje in zaščita sta nujna za ohranjanje človekovega dostojanstva; resnično spoštovanje in uresničevanje človekovih pravic pa sta tudi nepogrešljiva za mir, demokracijo in trajnostni razvoj. Zato poudarjamo »poziv« Splošne deklaracije človekovih pravic: Delujte za človekove pravice, za svoje in za človekove pravice drugih. Vsak od nas šteje.

Ob zaključku direktorica pove, da nas je v preteklem tednu že obiskal eden od dobrih mož, v prihajajočih dneh pa pričakujemo še obisk Božička. Stanovalce povabi, da se udeležijo skupnih aktivnosti, ki jih pripravljamo v tem čarobnem decembru.

Deli to objavo