ČAKALI SMO NA DOBRE NOVICE

 

V današnjem javljanju preko domske interne televizije, na dan 2.2.2021, ko praznujemo tudi svečnico, so se nam javile direktorica, delovna terapevtka in vodja kuhinje.

Direktorica, Bojana Mazil Šolinc, je stanovalke in stanovalce, zaposlene lepo pozdravila in kar v začetku povedala lepo novico. Tisti stanovalci, ki so preboleli Covid-19 ali pa so bili cepljeni z drugom odmerkom cepiva 20.1.21021, lahko gredo  v mesto po opravkih, saj z današnjim dnem odpiramo varata našega Doma. Direktorica nagovori stanovalce, da se v mestu, ko gredo na banko, pošto, trgovino še vedno držijo ukrepov, nosijo obrazno masko, razkužijo roke in poskrbijo za varno razdaljo.

Ob vrnitvi  v Dom pa  stanovalce prosi, da gredo skozi osebni dezinfekcijski prehod, si razkužijo  roke in se preoblečejo.

Dom ob Savinji Celje je odprt za obiske pri stanovalcih, ki so precepljeni ali preboleli Covid 19. Za prihod v Dom uporabljamo dezinfekcijski prehod, zaščitno kirurško masko, razkuževanje rok in potrebno je izpolniti izjavo obiskovalca. 

Vsi obiski morajo biti najavljeni vsaj en dan prej pri socialni službi na telefonsko številko 03 4279 506. 

V naslednjem tednu se bodo ponovno začela srečanja po nadstropjih, na srečanjih se bo direktorici pridružila vodja kuhinje, Hermina ali  še kdo od strokovnih delavcev.

Delovna terapevtka Lucija Pangerl vse stanovalce in zaposlene lepo pozdravi in pove, da je danes z veseljem vključena v javljanje preko domske televizije, saj smo že vsi nestrpno čakali na dobre novice. V pestrost  tednov bomo počasi zopet vnesli do sedaj že znane aktivnosti, predvsem tiste, ki razveselijo stanovalce. Posneli smo nov video z gibalnimi aktivnostmi, po katerem lahko telovadijo vsi po svojih zmožnostih. V tem tednu bomo preko video klica prvič izvedli srečanje z klovni  rdečimi noski in izvedli tudi terapijo s kužki.

V naslednjih dneh bomo poskrbeli tudi, da se bo v Domu slišala glasba.

Delovna terapevtka povabi stanovalce, da koristijo domski park in gredo na sprehod.

Vodja kuhinje Hermina Lubej na praznični dan stanovalce pozdravi in jim predstavi jedilnik, ki je vsekakor pester.

Razume, da je prehrana zelo pomemben dejavnik, tudi v teh časih, zato se bodo v kuhinji še naprej trudili ustrezati željam in potrebam stanovalcev. Če imajo kakšno vprašanje, jo lahko pokličejo na številko 530, ali pa zaposlene v kuhinjo na številko 543.

Direktorica na koncu pove, da je medsebojno razumevanje, medsebojna pomoč  in razumevanje drug drugega vrednota, ki je ne  smemo izgubiti. Vesela je, da je lahko  povedala veselo novico in vsem skupaj želi lep in prijeten dan.

Deli to objavo